Anadolu’da “Baharın habercisi” olarak kabul edilen Hıdırellez Şenliği Bolluk Aşı İlçemiz Yassıdağ Mahallesi Dikencik Sülükgölü mevkiinde coşkuyla kutlandı.

Her yıl Yassıdağ ve Yeşilköy Mahallesinin ortaklaşa düzenlenerek geleneksel hale getirilen “Bahar Şenliği Bolluk Aşı” (Hıdırellez Şenliğine) AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve eşi, AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Ahmet Günel, AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Selahattin Alkan, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri Muhteber Çevik, Naile Yetmişbir, Alaçam Belediyesi Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Dernek Başkanları, şehir dışından gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sülükgölü mevkiinde gerçekleşen şenlikte türküler söylendi, yöresel oyunlar sergilendi.

Çeşitli ikramların yer aldığı bahar şenliğinde, katılımcılar renkli ve eğlenceli bir gün geçirdi. Belediye Başkanımızın da keşkek dağıttığı şenlikte, vatandaşlar doyasıya eğlendi. Şölende halkımızla bir araya gelen Genel Başkan Yardımcımız, İl Başkanımız ve Belediye Başkanımız vatandaşlarımızla uzun süre sohbet etti.

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; katılımcıların Ramazan Bayramını kutlayarak sağlıklı, huzurlu, nice bayramlara ulaşmamızı temenni ederek, İstanbul’dan ve diğer illerden Bayram tatili için gelen vatandaşlarımızın dönüşlerinde sağ salim evlerine ulaşmaları dileklerinde bulundu.

Düzenlenen şenlikte şenliğe katılan misafirlere ve vatandaşlara Yassıdağ ve Yeşilköy muhtarlığınca keşkek, et yemeği (yahni) ve ayran ikram edildi.

İkramların ardından Ata sporu Karakucak güreş müsabakaları ile devam eden şenlik davul zurna eşliğinde yöresel oyunların ve halay çekilmesinin ardından sona erdi.