Alaçam – Yakakent Yerel Eylem Grubu tarafından Ekim 2018 – Şubat 2019 tarihleri arasında yapılan toplantı ve analizlerle hazırlanan Yerel Kalkınma Stratejisi, Yakakent Belediyesi Sosyal Hizmet Çözüm Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı ile kamuoyu ile paylaşıldı.
Düzenlenen kamuoyu toplantısına Yakakent İlçe Kaymakamı Bahar Kaya, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Alaçam Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mandil, Alaçam Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Murat Güney, Muhtarlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Siyasi Parti Belediye Başkan Adayları, AYYEGDER Yönetim Kurulu Üyeleri, STK ve Özel Sektör Temsilcileri ve halkımızın katılımları ile gerçekleştirildi.
Toplantı açılış konuşmasını yapan Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma; YKS hazırlık süreci ve ilçemizin kalkınma öncelikleri ile detaylı açıklamalarda bulundu. YKS’nin uygulayacağı 4 yıllık süreçte yapılacak olan projeler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent Belediyesi ve Alaçam Belediyesi Yerel Eylem Grubu Derneği olarak Yerel Kırsal Kalkınmaya verilen önemin altını çizdi.
Katılımcılara toplantıya duyulan ilgi sebebiyle teşekkür eden Başkan Hüseyin Kıyma, hazırlanan kalkınma stratejisinin iki kardeş ilçeye hayırlı olmasını temennisinde bulundu.
Yakakent Belediye Başkanı ve AYYEGDER Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kıyma’nın konuşmalarının ardından Yakakent Belediye Personeli ve Yerel Kalkınma Stratejisi hazırlama uzmanı Sefer Güden, YKS süreci, bütçesi ve projeleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Sunum ve konuşmaların ardından günün anlam ve önemine istinaden hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle toplantı son buldu.