İlçemizin yöresel lezzetlerinden olan ve Yakakent Belediyesi tarafından 2017 yılında tescillenen, ilçemizin coğrafi işaretli ürünü Yakakent mantısının, markalaşma, ilçe tanıtımı, kadın istihdamı ve ev ekonomisine katkı sağlama konularında ciddi adımlarımızı hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda, Yakakent Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Yakakent Kadın Kooperatifimiz ile birlikte ilçemizde Yakakent Mantısının kursunu başlattık. Yakakentli ev hanımlarının yoğun talep gösterdiği mantı kursunda, mantının üretiminden sunumuna kadar tüm eğitimler verilip, Yakakent mantısının kadın istihdamın artmasını ve ev hanımlarının evlerinde aile bütçesine katkı sağlamalarını hedeflemekteyiz.
Belediyemiz projeleri arasında yer alan Yakakent mantısını geniş kitlelere ulaştırması için çalışmalarımız devam etmektedir. 50 kursiyer ev hanımının üretmiş olduğu mantıların pazarlama noktasında katkı verilmesi planlanmaktadır.
Yakakent Kaymakamımız Sn. Abdüssamed Kılıç ve Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma kursiyerlere ziyarette bulunup, mantı kursunun hayırlı olmasını dilediler.