Programa İlçe Kaymakamı Bahar Kaya, Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, Okul Müdürleri, AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Ahmet Günel, Muhtarlar ve velilerin yanı sıra ilçede bulunan diğer okullardan birçok öğrenci ve öğretmen katıldı.
Programda Okul Müdürü Süleyman Paşa Yılmaz açılış konuşmasında, öğrencilerin çalışmalarıyla geleceklerine ışık tutmaları ve bilimsel çalışmalar yapmalarının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Müspet bilimlerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin ülke kalkınmasında önem taşıdığını dile getiren Yılmaz, bundan dolayı öğrencileri bu tür çalışmalara özendirmek, bilimsel ve teknik bilgilere erişimi sağlamak gerektiğini kaydetti.
Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma; ‘’İlçemiz adına öğrencilerimizi bilim, spor ve sanat gibi değerlerle donatmak adına tüm gücümüz ile desteklemeye devam edeceğiz. Bugün bu 4006 TÜBİTAK programında gençlerimize yeterli destek ve imkânı sağladığımızda neleri başaracaklarını görmüş olduk. Güçlü bir Türkiye sloganıyla yaptığımız her çalışma ve hizmetin temelinde iyi bir eğitim olduğunu biliyoruz ve çocuklarımızın bu başarılarıyla gurur duyuyorum’’ dedi.
Öğrenciler tarafından yapılan gösteriler büyük beğeni aldı. Programın ardından Proje Yürütücüsü koordinatörlüğünde öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan projeler misafirlere ayrı ayrı açıklanarak tanıtıldı. Misafirler tarafından projeler büyük merak ve ilgi ile takip edildi. Proje tanıtımından sonra misafirlere yöresel ikramlarda bulunularak program son buldu.