Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stoklara ve stokçulara da fırsat verilmeyeceğini ve gereğinin yapılacağını açıklamasının ardından Yakakent Belediye Başkanlığı Zabıta Amirliği harekete geçti.

Yakakent Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Kıyma’nın talimatları doğrultusunda Yakakent Belediyesi Zabıta Amiri Erdem Tarık Topal’ın nezaretinde zabıta Amirliği ekipleri ilçede bulunan marketlerde denetimler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Alışılmadık, görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkları varsa bunları hemen belediye zabıtalarına iletin” diye çağrı yapması üzerine Belediyemiz zabıta ekipleri marketlerdeki etiketleri tek tek inceleyip, usulsüz fiyat artışı kontrolü gerçekleştirdi.

Marketlerde yapılan denetimlerde, fiyat-etiket kontrolü, raf ve kasa arasında fiyat farkı, yerli malı logosu kullanımı, ürün üretim tarihleri, son kullanma tarihleri ve gramajı karşılaştırıldı.

Denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, vatandaşı duyarlı olmaya çağırarak gerekli durumlarda kendilerinine ulaşılmasını istedi.

Başkan Kıyma, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları sonrasında daha geniş bir alanda Zabıta denetimine başladık. Marketler, bakkallar, kasaplar, manavlar için denetimler yapılacak. Fiyat kontrolü, yerli malı logolu ürün, gramaj ve etiket ile kasa arasında fark olup olmadığı dikkatlice takip edilecektir. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz denetimlerde olumsuz herhangi bir duruma rastlanmamış olup, zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın zarara uğramaması için tüm ilçedeki denetimlerine aralıksız devam edecektir.” şeklinde konuştu.