Yakakent Belediyesi öncülüğünde her yıl düzenlediğimiz ve bu yıl 6. sını gerçekleştirdiğimiz İstanbul-Çanakkale gezisi ile öğrencilerin eğitimine, sosyal, kültürel ve tarihi gelişimini amaçladığımız proje doğrultusunda, 8. sınıf öğrencilerimizi tarihimizin önemli zaferinin yaşandığı topraklara uğurladık.

Yakakent Cumhuriyet Meydanından düzenlenen uğurlama programında konuşan Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma; “Gençlerimiz kahraman ecdadımızın destansı öyküsünü Çanakkale’de en yakından görmek adına milli ve manevi duyguların gelişmesi için bu tür geziler çok önemli. Yakakent Belediyesi olarak her yıl İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenliyoruz. Bu yıl 6. sını düzenlediğimiz gezi ile 8. sınıf öğrencilerimizi uğurluyoruz. Atalarımızın büyük fedakarlıklarla, canları pahasına bizlere bu toprakları vatan yaptıklarını canlı canlı görmelerini sağlıyoruz. Çanakkale Savaşı, tarihimizin en şerefli sayfalarına yakın tarihimizde yazılan bir zafer destanıdır. Milli birlik ve beraberliğimizi daima canlı tutacak izler bırakan Çanakkale zaferinin nasıl kazanıldığı öğrencilerimizin gözünde bir kez daha canlanacak. Büyük yararı olduğunu düşündüğümüz bu gezileri fırsat ve imkân buldukça sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Gezi programımızın ilk günü İstanbul turu yapıldı. Gezide rehberler eşliğinde; Ayasofya Kebir Cami, Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camii, Hipodrom, Dikilitaş, Yerebatan Sarnıcı, Mısır Çarşısı ve son olarak boğazda tekne turu gerçekleştirildi.

İstanbul turunun ardından dünya tarihinde bir dönüm noktası ve kurtuluş savaşının önsözü olan Çanakkale Zaferinin yaşandığı topraklar ziyaret edildi.

Çanakkale’de; Kilitbahir Kalesi, Namazgah – Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Hilali Ahmer Müzesi, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı turu yapıldı.

İstanbul ve Çanakkale gezisinden duydukları memnuniyetini dile getiren öğrenciler desteklerinden ve ilgi alakalarından dolayı Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma’ya ve ekibine teşekkür ettiler.

Çanakkale’yi geçilmez yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.