Belediyemiz tarafından düzenlenen 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali Yakakent sahilinde Yakakent Cumhuriyet Meydanına çelenk koyulması ile başladı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Bando takımının gösterisi ile devam eden Yakakent Belediyesi 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bando takımı sahil boyunca marşlar çalarak yürüyüş yaptı.
Yürüyüşün ardından deniz oyunlarına başlandı. İlk olarak yağlı direk adlı oyun oynanarak sırasıyla halat çekme, çuval yarışı ve son olarak bisiklet yarışı yapıldı. Bol çekişmelere sahne olan Deniz Oyunları izleyiciler tarafından da büyük ilgi ile karşılandı.
Yarışmalarda birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara ödülleri Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya ve Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma tarafından verildi.
Yakakent Belediyesi 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivali hakkında konuşma yapan Yakakent Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Kıyma şu ifadeleri kullandı. “Üç yıl aradan sonra düzenlediğimiz Deniz Oyunları Festivali bu sene de birbirinden eğlenceli oyunlarla, yarışmalarla Yakakent’imize neşe getirdi.
Bunun yanı sıra Samsun’umuzun diğer ilçelerinden de katılanlar oldu. Bu bizim için onur ve gurur verici aynı zamanda sevindiren bir durumdur” dedi.
Yakakent Belediyesi 46. Kültür Sanat ve Deniz Oyunları Festivaline Yakakent Kaymakamı Bahar Kaya, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Uluslararası Bocce Federasyon Başkanı ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Mutlu Türkmen, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu As Başkanı Faik Kapsız, Samsun İl Gençlik Spor Müdürü Süleyman Demirtaş, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, İlçe Gençlik Spor Şube Müdürü Murat Oral, Yakakent Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit ve çok sayıda vatandaş katıldı.