Yakakent Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA yaptığı yazılı açıklamada, ilçemizde etkisi alan yoğun kar yağışına bağlı olarak, ilçemizde yapılan karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Kıyma; “Bu doğal afete bağlı olarak ilçemizde halihazırda ilçemizi mahalleye/ köye bağlayan bütün yollarımız ulaşıma açık olup, mahalle ara sokakları, evler ve müştemilatlar arasındaki yollarda çalışmalara devam edilmektedir.”dedi.

Olumsuz hava şartlarına rağmen karla mücadelede gece gündüz çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Başkan Hüseyin KIYMA, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Geçtiğimiz pazartesi öğleden sonra ilçemizi etkisi altına alan kar yağışına bağlı olarak, yüksek rakımda bulunan mahallelerimizde kar yüksekliği yer yer  1-1,5 metreye ulaşmıştır. Etkili kar yağışının başladığı ilk saatten itibaren Yakakent Belediyesi karla mücadele ekipleri ile Büyükşehir Belediye ekiplerinin koordineli olarak 7/24 esasına bağlı olarak gece / gündüz çalışarak karla mücadele edilmiştir.

Aralıksız ve yoğun olarak 3-4 gün etkisini sürdüren kar yağışına bağlı olarak, bazı mahallelerimizde yüksek gerilim hatlarını taşıyan direklerin devrilmesi nedeniyle bazı mahallelerimizde zaman zaman elektrik kesintisi yaşanmış, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için YEDAŞ ekipleriyle koordineli olarak ilçemiz ekipleri ile Samsun merkezden gelen takviye ekiplerin desteği ile bir program doğrultusunda büyük arızalar giderilmiş, münferit sorunlarda YEDAŞ ekiplerinin yoğun çalışmasıyla giderilmeye çalışılmaktadır.

Bu doğal afete bağlı olarak ilçemizde halihazırda ilçemizi mahalleye/ köye bağlayan bütün yollarımız ulaşıma açık olup mahalle ara sokaklar, evler ve müştemilatlar arasındaki yollarda çalışmalara devam edilmektedir.

Olumsuz hava şartlarına rağmen karla mücadelede gece gündüz görev alan, yol açan, hasta kurtaran, yolda kalmış ambulansı kurtaran, yolda kalmış YEDAŞ ekiplerini kurtaran, kar nedeniyle evine ulaşamamış vatandaşı evine ulaştıran bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız  Mustafa Demir olmak üzere, Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal’a, Yol Şube  Müdürü Ahmet Bayır’a, Alaçam-Yakakent Fen İşleri Şube Müdürü Evren Öken’e ,Yardımcısı Mustafa Aydın ve tüm operatörlerimize, bütün sağlık çalışanlarımıza ve YEDAŞ çalışanlarına  Şahsım, Belediyem ve Yakakent halkı adına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca anlayış, hoşgörü ve sabırlarından dolayı Yakakent Halkına ve Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.”