Barajda 500-600 gram ağırlığa kadar yetiştirilip sonrasında kasım, aralık aylarında denize aktarılan ve burada 5-6 ay süreyle yetiştirilip 3,5-4 Kg ağırlığa ulaşan ve Türk Somonu olarak adlandırılan Büyük Alabalığın hasadını, İlçe Kaymakamımız Abdüssamed Kılıç, Belediye Başkanımız Dr. Şerafettin Aydoğdu Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Yakakent İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman ile ilgili şube müdürleri, su ürünleri mühendisleri ve üreticiler yerinde incelediler.
Türk Somunu üretiminde önemli bir merkez olan ve Türk Somonunda marka şehir olma hedefi olan Yakakent’imizde hasat devam ediyor.
Haz 6, 2024 | Belediye Faaliyetleri, Manşet Haberleri