Yakakent Belediyesi olarak birkaç yıldır sürdürdüğümüz organik siyez buğday projemiz doğrultusunda saha incelemelerine ve halk bilgilendirme toplantılarına başlandı. Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Akman ile Ziraat Mühendisimiz Bayram Erdoğan Büyükkırık mahallemizde hemşehrilerimiz ile bir araya geldi. Projemiz olan siyez buğdayın önemi hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler. Toplantıda konuşan Başkanımız Hüseyin Kıyma; “Ata tohumu olarak bildiğimiz ve diğer buğdaylara nazaran daha yüksek besleyiciliği ile öne çıkan siyez, son yıllarda organik pazarda yerini alarak ülkemizde ve dünyada aranan kıymetli bir ürün haline geldi. Yakakent Belediyesi olarak bu bilinçle üzerinde çalıştığımız siyez buğdayı için gerekli incelemeler yaptırılmış, üretimini ve popülerliğini arttırmak, markalaşma yolundaki projemizi hayata geçiriyoruz.

Geçtiğimiz aylarda tamir ve tadilatını yaparak organik ekmeklik un için faaliyete geçirdiğimiz su değirmenlerimizin hemen ardından bir sonra ki adımımız olan organik siyez için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi