İlçemiz Samsun – Sinop Bölünmüş yol Yakakent ilçe geçişi boyunca genel aydınlatma hattı projesi için ilk kazma vuruldu.

Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma’nın YEDAŞ İl Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler ve uzun uğraşlar sonucu hayata geçirilecek proje ile İlçemizin Karayolu geçişinin de çehresi değişecek.

YEDAŞ İl Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle başlayan proje, Samsun – Sinop Karayolu boyunca Kozköy kavşağı ve Zilfanlısuyu Karayolu Kavşağı arasında aydınlatma yapılmasını içeriyor. Proje tamamlandığında hem ilçemizdeki trafik güvenliğinin artması hem de ilçemizden geçiş yapan vatandaşlarımız için görsellik acısından bir farkındalık yaratılması planlanıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA; ‘’Bu projenin yatırım programına alınması yönünde yoğun temaslarda bulunduk. Karayolu üzerinde aydınlatma ve tabela çalışmalarını ilçemizin farkındalığı için oldukça önemsiyoruz. Aydınlatma öncesi Samsun-Sinop karayolu ilçe geçişimiz yeteri kadar aydınlatılamıyor, dolayısıyla Karayolundan geçen insanlar tarafından ilçemizin görünürlüğü ve bilinirliği tam anlamıyla sağlanamıyordu. Projenin tamamlanması ile inşallah Samsun – Sinop ilçe geçiş hattımız apayrı bir havaya bürünecek. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü ve YEDAŞ yetkililerine teşekkürlerini sunuyorum.’’ Dedi.