Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın 81 ilde eş zamanlı başlattığı kampanya ile ilçemizde insan kaynaklı yangınlara karşı doğaya atık atmama ve atılan atıkları toplama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İlçe Kaymakamımız Abdüssamed Kılıç, Belediye Başkanımız Dr. Şerafettin Aydoğdu, Alaçam Orman İşletme Müdürü Ali Hakan Çelik, Kamu Kurum Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Kurum personelleri, Doğa Dernekleri ve vatandaşlar katılım sağladı.
Doğaya atılan cam, plastik, kâğıt vs. gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu için son derece tehlikeli olduğunu ifade eden Başkanımız Dr. Şerafettin Aydoğdu; “Her yıl seyahat halindeki araçlardan atılan, ormana yakın yerleşim yerlerinde rüzgarlarla ormana sürüklenen, orman yakınında yapılan piknik gibi etkinlikler sonrası bırakılan ve doğaya karışan atıkları bugün hep beraber topladık. Orman Benim kampanyasıyla toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi adına ormanlar hepimizin emaneti olup hep birlikte korumamız gerekiyor.”