Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılarak eğitimlerini tamamlayan 35 kursiyere düzenlenen törenle diplomaları verildi.
İlçe Kaymakamı Bahar Kaya diploma dağıtım töreninde okuma yazma seferberliği konusunda hayata geçirdikleri çalışmaların güzel neticesine tanıklık etmek üzere bir araya geldiklerini belirtti.
Kısa süre içerisinde kurslar açarak okuryazar olmayan vatandaşlara ulaştıklarını dile getiren Kaymakam Kaya bu kursları vatandaşların ayağına, evlere kadar götürdüklerini söyledi.
Çalışmalar kapsamında 35 kursiyerin diploma aşamasına geldiğini kaydeden Kaymakam Sayın Kaya, “Bu gerçekten mutluluk verici bir durum. Hepinizi tebrik ediyorum. Biliyorsunuz yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında Halk Eğitim Merkezlerimizde her yıl okuma yazma kursları da düzenliyoruz. Bu çalışmalar yurdumuzun her yanında var fakat ne zaman ki Sayın Cumhurbaşkanımız ile saygıdeğer eşleri hanımefendi bu konuda bir seferberlik ilan ettiler; o zaman bütün ilgili kurum ve kuruluşlar çok daha ciddi bir şekilde bu konuya eğildi. Biz de Yakakent İlçesi olarak ilgili kurumlarımızla toplantılarımızı yapıp yol haritası çıkararak çalışmalarımıza başladık. Alan taraması yaparak okuryazar olmayan tüm vatandaşlarımıza ulaştık. Bu kurslarımızı yaz mevsiminde de inşallah devam ettireceğiz. Amacımız okuma yazma bilmeyen herkese ulaşmaktı, bugün itibariyle bunu büyük ölçüde başardık.” dedi.
Seferberliğin hayata geçirilmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hanımefendi Erdoğan’a İlçemiz adına şükranlarını arz ettiğini bildiren Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, “İlçemizde de bu çalışmaların başarılı bir şekilde yerine getirilmesinde emeği olan İl Milli Eğitim Müdürümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, Öğretmenlerimize, Usta Öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimizi de tekrar kutluyorum; iyi ki bu kurslara katıldınız ve okuryazar oldunuz. Belgelerinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Çakır ise okuma yazma seferberliği kapsamında 6 kurs açtıklarını ve toplam ise 54 kişiye eğitim verildiğini bildirdi.
Kursiyerlerin okuma yazma seferberliği hakkında düşüncelerini belirtmelerinin ardından diploma dağıtım törenine geçildi.
Okuma yazma kurslarının birinci etabını tamamlayan kursiyerlere diplomaları İlçe Kaymakamı Bahar Kaya, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek tarafından verildi.
Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen İlçe Kaymakamı Bahar Kaya, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, İlçe Halk Eğitim Müdürü Kadir Çakır, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Aktaş, öğretmenler ve usta öğreticiler ile kursiyerler katıldı.