Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ile Belediyemiz Fen İşleri ekipleri tarafından Mahalle grup yol bakım-onarım ve yol genişletme çalışmaları kapsamında; Mutaflı ve Sarıgöl Mahallesi arası stabilize yol bakım onarım, zemin sıkılaştırma ve yol genişletme çalışması başladı.

İlçeye 25 kilometre uzaklıkta bulunan Mutaflı Sarıgöl mahallerini birbirine bağlayan 10 kilometrelik bağlantı grup yolunda Büyükşehir Fen İşleri ve Belediyemiz Fen İşleri ekipleri tarafından mahalle içi yollara malzeme dökülerek serimi, zemin sıkıştırma ve yol genişletme çalışması yapılıyor.

Çalışmaları yerinde Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma ile birlikte inceleyen Alaçam-Yakakent Samsun Büyükşehir Fen İşleri Şube Müdürü Aşkın Cansız yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Ekiplerimiz tarafından Mutaflı ve Sarıgöl mahallelerini birbirine bağlayan bağlantı grup yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı kış gelmeden bitirerek mahalle sakinlerimizi çamurdan kurtarmış olacağız, şimdiye kadar yaklaşık 3.5 kilometrelik stabilize yol çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Bu yönde belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma’nın büyük çabaları bulunuyor. Amacımız her mahalleye her haneye ulaşmak ve hizmet görmemiş vatandaşın yanında olmaktır” dedi.

Çalışmalara bizzat katılarak ve yerinde yapılan tespitlerle çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Alaçam-Yakakent Büyükşehir Fen İşleri Şube Müdürü Aşkın Cansız ve Belediyemiz Büyükşehir Meclis Üyesi Turan Çakır, vatandaşların beklentilerinin karşılanması hususunda hassasiyetini dile getirmiş ve çalışmaları takip ederken bu vesileyle mahalle muhtarları Zehni Yılmaz, Sabri Baş ve mahalle halkıyla bir araya gelmiş olup, Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmuştur.

İhtiyaç önceliklerine yönelik olarak günlük ve haftalık programlanarak belli bir plan ve proje doğrultusunda çalışmaların sürdürüldüğünü Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma; Halkımızın istekleri doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Belediye olarak sınırlarımız içerisindeki tüm mahallelerde bu çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın hiçbir talebini göz ardı etmiyoruz.  Vatandaşlarımızdan gelen talepleri ve önerileri en üst düzeyde değerlendiriyoruz. Bu anlamda da onlardan gelecek her türlü talepleri ve önerileri hızlı bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Yakakent Belediyesi olarak hizmetin gitmediği hiçbir yer bırakmayacağız. Bu bağlamda ilçemiz Mutaflı ve Sarıgöl Mahallelerimizi birbirine bağlayan grup yolun zemin ve standartlarını sağlamlaştırılarak yol genişletme ve stabilize (serme, sıkıştırma) çalışması devam ediyor.

Ayrıca Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma yapılan çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir olmak üzere Fen İşleri Daire Başkanımız Metin Köksal’a, Alaçam-Yakakent Fen İşleri Şube Müdürümüz Aşkın Cansız’a ve emeği geçenlere ekiplerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Dedi.

Daha sonra stabilize yol bakım-onarım ve yol genişletme çalışmaları hakkında bilgi alan Belediye Başkanımız bölgedeki incelemelerini tamamlayarak çalışma alanından ayrıldı.