Yakakent Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 6. sı gerçekleşen İstanbul ve Çanakkale gezisi nin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, 100. Yıl Ortaokulu Müdürü Fatih Özcan, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İlker Öksüz, Karaaba Şehit Bayram Aksu Ortaokulu Müdürü Servet Altundaş ve Kozköy Ortaokulu Müdürü Abdülkerim Açıkgöz, Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma’ya teşekkür ziyaretinde bulundular.
Öğrencilerin büyük bir sevinç ve heyecanla iştirak ettiği geziden duydukları memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Adem Şimşek; “geziye katılan öğrencilerimizin önemli bir bölümü bu gezi sayesinde ilk kez Çanakkale’yi görme şansına kavuştu. Heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunan çocuklarımız Çanakkale ruhunu yerinde yaşayarak Kurtuluş Savaşı yıllarını tasavvur ettiler. Milli birlik ve bütünlüğümüzün pekiştiği bu ziyaretler için başta Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma olmak üzere emeği geçen herkese çocuklarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
Güzel düşüncelerinden ve katkılarından dolayı İlçe Milli Müdürümüz Adem Şimşek’e ve okul müdürlerine teşekkürlerini sunan Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma; “Yakakent Belediyesi olarak vatan sevgisi, millet ve bayrak bilincini geleceğin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu çerçevede bir farkındalık oluşturarak gençlerimize tarih bilincini kazandırmak ve vatan sevgisini artırmak için ecdadımızın göstermiş olduğu fedakarlıkları yaşatmak istedik. Çanakkale projesi çerçevesinde geleceğimizin teminatı gençlerimiz atalarının tarih yazdığı topraklarda yedi düvele karşı verdiği mücadelenin hangi zor şartlarda olduğunu yerinde öğreniyorlar. Destanlarımızın ve tarihimizin, gelecek kuşaklara aktarılmasında böyle çalışmaların önemli olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Adem Şimşek ve Okul Müdürlerimiz Başkanımız Hüseyin Kıyma’ya Çanakkale’den getirilen asker heykeli takdim ettiler.