Belediyemiz, Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle doğru atık yönetimi uygulamasını hayata geçirdi. Belediye ekiplerimiz, ilçemizde yoğunluk yaşanan önemli noktalara “Atık Maske ve Eldiven Kutusu” yerleştirdi.

Dünyada ve ülkemizde artış gösteren salgın kapsamında tüm kurumlar tedbirler alarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Uzmanlar, bu salgından korunmanın en önemli kriterlerinden birinin de maske ve eldiven kullanımı olduğuna dikkat çekiyor. Vatandaşlarımızın da bu uyarıları dikkate alması, ortak yaşam alanlarında maske ve eldiven kullanımını artırırken bu durum aynı zamanda tıbbi atık sorununun ortaya çıkmasına neden oluyor. Kullanılan maske ve eldiven atıklarının kontrolsüz şekilde atılması vatandaşların enfekte olma riskini artırabileceğinden belediyemiz ilçemizde doğru atık yönetimi uygulamasını başlattı. Doğru atık yönetimi uygulamasıyla; ilçemizin önemli noktalarına “Atık Maske ve Eldiven Kutusu” yerleştirildi. Atık kutularına atılan tıbbi atıklar uygun şekilde depolandıktan sonra doğru yöntemlerle imha edilecek.

Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA da Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle maske ve eldiven atıklarının tıbbi atık kutularına atılması konusunda vatandaşlarımızın duyarlı olması gerektiğine değinerek, tek kullanımlık maske ve eldiven atıklarının kaynağında ayrı toplanması için atık kutuları yerleştirildiğini ifade etti.