İlçemizin doğal değerlerinden olan Çamgölü mesire alanı, bölgenin önemli destinasyon merkezi, yaşam ve rekreasyon alanlarından biri olmayı hedeflemektedir.Çamgölü mesire alanımız bugüne kadar iki Cumhurbaşkanı ve birçok devlet büyüklerimizi misafir etmiştir. Yeşil ve mavinin iç içe geçtiği Çamgölü mesire alanımız Belediye Başkanımız Sn. Hüseyin KIYMA’nın girişim ve çalışmalarıyla, Orman Bakanlığı’dan belediyemize 29 yıllığına üst kullanımı tahsis edilmiştir.

Belediyemizce hazırlanan vaziyet planı ve gelişim projesi, Orman Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmıştır.

Proje doğrultusunda; 50 Yataklı Konaklama alanı, Bungalov evleri, restoran, karavan park,3 adet trekking parkur, paintball sahası ve spor tesisi çalışmaları devam etmektedir.

Kızılçamın denizle buluştuğu doğal millet bahçesi olarak bilinen Çamgölü Mesire alanına katkılarından dolayı; Tarım Orman Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ’ye, Orman Bakan Yardımcımız Sn. Fatih METİN’e, Orman Genel Müdürümüz  Bekir KARACABEY’e, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Sn. Çiğdem KARAASLAN’a, Milletvekillerimiz Sn. Orhan KIRCALI, Sn.Fuat KÖKTAŞ, Sn.Yusuf Ziya YILMAZ, Sn. Ahmet DEMİRCAN’a ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına, Belediyemiz ve Yakakent halkı adına teşekkür ederiz.