Yakakent Belediyesi tarafından, öğrencilere yönelik Tarih ve Kültür bilincini aşılamak amacıyla 4. kez Çanakkale gezisi düzenlendi.

Yakakent Belediyesinin öncülüğünde düzenlenen Çanakkale gezisinde, İlçemiz 8. Sınıf öğrencileri geçmişe kısa bir yolculuk yaptı.

Gezi kapsamında Çanakkale’yi gezen 107 öğrenci ecdadımızın tarih yazdığı mekânları; Seyit Onbaşı Anıtı, Kuzey-Güney Cephesi, Conkbayırı, Anzak Mezarlığı, 57. Alay Şehitliği ve müzeleri ziyaret ettiler.

Birinci Dünya Savaşı´nın hüzünlü anılarıyla ziyaretçilerini bekleyen Çanakkale, öğrencilere duygu dolu anlar yaşattı.

Bu gezide öğrencileri yalnız bırakmayan Başkan KIYMA; Çocuklarımız Çanakkale’de yaşananları yerinde görme fırsatı buldu.  Gezinin amacının ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer olan Çanakkale’de şehitlerinin bıraktığı Milli Mücadele mirasının yerinde incelenip, gençlerin gelecekte ailesine ve topluma faydalı, rasyonel, milli değerlere sahip bir şekilde kişilik kazanmasının amaçlandığı belirtti ve öğrencilerde tarih bilincinin oluşmasına katkı sağladığını düşündüğümüz bu tür gezileri İnşallah bundan sonraki dönemlerde düzenlemeye çalışacağız.” Dedi.

Öğrenciler, gezinin düzenlenmesinde katkısından dolayı Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA’ya teşekkürlerini sundu.