Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye yardıma giden belediyeler, arama kurtarma ekipleri ve depremzedelerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle mücadelenin timsali olanlarla iftarda bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bu sene, deprem felaketi sebebiyle ramazanın buruk karşılanıp, buruk geçirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama sizler, bütün bu burukluk içerisinde boş durmadınız. İlk andan itibaren, gerek belediye başkanlarım, gerek AFAD, hepiniz orada yerlerinizi aldınız. 11 ilimizi, ilçeleriyle beraber paylaştınız. Ne gerekiyorsa canla başla orada çalışarak, depremzede kardeşlerimle hemhal oldunuz” dedi.

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onlar zaten şehadet makamında. Dolayısıyla sevgililer sevgilisine komşu. Yaralılarımıza Rabbimden şifalar diliyoruz” diye konuştu.