Yakakent Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Kıyma, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gazilik onurunun şerefli bir paye olduğunu söyleyen Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Ülkemizin birlik ve bütünlüğü için canını gözünü kırpmadan vermeyi göze alan gazilerimizi minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Vatan savunmasına giderken şehit ya da gazi olmayı göze alarak giden her bir vatandaşımız, ülkemizin birlik ve beraberliğini gözetmiştir ve gözetmeye de devam edecektir.

Milletimiz, dün olduğu gibi bu gün de gözünü kırpmadan vatan savunması için 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesinde darbeye karşı dim dik durmuş, kendi iradesine sahip çıkmıştır. Gaza bilincinin ne denli önemli olduğunun farkında olarak, sokaklara – alanlara inen milletimiz darbe girişimini engellemiştir.

Milletimiz; Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda, 1071’de Malazgirt Savaşında Anadolu’yu yurt edinmek için mücadele etmiştir. Bütün bu mücadeleler ülkemizin ve milletimizin ilelebet var olacağını dünyaya açıkça beyandır. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını kanımızın son damlasına kadar koruyup kollayacak ve gelecek nesillere aktaracağız.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.