Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Kıyma, “İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u ve Gazi Mustafa Kemal önderliğinde vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Belediye Başkanımız, mesajında şunları kaydetti: “Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır.”

Geçmişini bilmeyen bir neslin, milletinin geleceğinde var olamayacağına dikkati çeken Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, “Bu nedenle gençlerimizin İstiklal Marşı’nın her cümlesinin anlamını idrak etmesi çok önemlidir” dedi. Gençlerin Safahat başta olmak üzere Mehmet Akif Ersoy’un eserlerini okuması ve onun fikirlerini takip etmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, bu şekilde Milli Şair Ersoy’un özlemini duyduğu “Asım’ın nesli” düşüncesinin daha hızlı bir şekilde hayat bulacağını kaydetti.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un edebi kimliği ile kurtuluş mücadelesini bugünlere yansıtan en önemli sanatçılardan biri olmasının yanında Türk milletinin geleceğine yön veren önemli kilometre taşlarından biri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanımız, ” İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u ve Gazi Mustafa Kemal önderliğinde vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.