Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı:

AZİZ MİLLETİMİZİN VE TÜM HEMŞEHRİLERİMİN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN’

Belediye Başkanımız Hüseyin KIYMA, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan KIYMA yayınlamış olduğu mesajında şu görüşlerine yer verdi: “Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyet’imizin 97’nci kuruluş yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.

‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ düsturuyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen istiklal mücadelemiz, vatanımızın işgallerden kurtarılması ve Cumhuriyetimizin ilanıyla hedefine ulaşmıştır.

Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan Cumhuriyetimiz, çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklal mücadelesinin sonucudur.

Türkiye Cumhuriyet’i, halkın destansı fedakârlıkları, savaş meydanlarında sergilenen eşsiz kahramanlıkları ile kurulmuş ve sonsuza kadar yaşamayı hak etmiştir.

Cumhuriyet; her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti’nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, muassır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin banisi, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahraman şehitlerimiz ile gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla yâd ediyorum.