Yakakent Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Kıyma, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.

Ulusal Kurtuluş Savaşı veren ve bu savaşı zaferle taçlandırarak laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a (İlimize) çıkışının 100. yıldönümünü büyük bir coşku, heyecan ve gururla kutluyoruz.

19 Mayıs’ta Samsun’da (İlimizde) yakılan bağımsızlık ateşinin Anadolu’da dalga dalga yayılarak Türk milletinin bağımsızlık ve istikbal uğruna neler yapabileceğinin tüm dünyaya gösterildiğini ifade eden Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma şunları söyledi:

”Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması,  millet iradesine dayanan tam bağımsız devlet kurma yolunda atılan ilk adım olmuştur. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 100 yıl önce Samsun’da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs, milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise ibret vesilesidir.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması bu açıdan son derece anlamlıdır.

Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına ve bu ruha sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz.

Bu düşüncelerle, ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının göstergesi olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı 100. yılını en içten duygularımla kutluyor, başta Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gençlerimizi ve Aziz Milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”