Belediye Başkanımız Dr. Şerafettin Aydoğdu Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Samsun’umuza verilen İstiklal Madalyası takdim törenine katıldı Ağustos 7, 2025
Kurtuluş mücadelesinin ilk adımına ev sahipliği yapan Samsun’umuza,Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen İstiklal Madalyası, 101 yıl sonra Gazi Meclisimizde takdim edildi.
Bu madalya yalnızca bir şehir adına değil;
Bir milletin bağımsızlık uğruna verdiği kararlılığın simgesidir.
Yakakent olarak, bu şanlı tarihin bir parçası olmaktan gurur duyuyor, Milli Mücadele ruhunu yaşatan Samsun’umuzla iftihar ediyoruz.
Törene Belediye Başkanımız Dr. Şerafettin Aydoğdu ve Meclis Üyemiz Kadir Güntay da katılarak bu tarihi ana tanıklık etti.
Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanımız Sn. Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanımız Sn. Yaşar Güler, Valimiz Sn. Orhan Tavlı, Milletvekilimiz Sn. Mehmet Muş, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Halit Doğan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm istiklal kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.