Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü münasebetiyle ilk olarak Cumhuriyet Meydanında”Çelenk Sunma Töreni” yapıldı.Çelenk sunma töreninde; Kaymakamlık Makamı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına sunuldu. Saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalması ile Ulu Önder Atatürk’ün anısına 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve bayraklar yarıya indirildi. Ardından 100. Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Cemil Ceylan tarafından İstiklal Marşı okutuldu. Cumhuriyet meydanında düzenlenen tören sonrası 100 . Yıl Ortaokulun öğrencileri tarafından Kozköy Ortaokulu Konferans salonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıl dönümü münasebetiyle ‘Anma Programı’ yapıldı. Programa Yakakent Kaymakam V. Fatih Eroğlu , Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent Garnizon Komutanı J. Asb.Kd. Bçvş. Gürkan Demir, İlçe Emniyet Amiri Dursun Çiçek, AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Saliha Korkmaz, Daire Amirleri, Gaziler, Öğretmenler ,vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.100. Yıl Ortaokulu tarafından tertip edilen anma programı, İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Günün anlam öneminin belirten açılış konuşmasını Okul Müdürü Fatih Özcan yaptı. Konuşmanın ardından Türk Tarih Kurumu Başkanlığı tarafından hazırlatılan “10 Kasım Son Yolculuk” adlı video gösterimi yapıldı. Sonrasında öğrenciler tarafından hazırlanan Şiir , Söyleşi, Oratoryo ve müzik dinletisi yapıldı. Anma programı, resim yapma, şiir ve kompozisyon yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.