1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Yakakent ilçe Müftülüğü tarafından kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen programa Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent Garnizon Komutanı Gürkan Demir, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt, Yakakent İlçe Müftüsü Muhammed Salman, Alaçam İlçe Müftüsü Mehmet Süsün,Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından günün anlam ve önemini belirten İlçe Müftüsü Muhammet Salman Camilerin önemi hakkında bilgilendirmede bulundu. Programda konuşan Belediye Başkanımız Hüseyin Kıyma, Camiler ve Din Görevlileri haftasının hayırlara vesile olmasını, bütün Din Görevlilerinin haftasını kutladığını belirtti. Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt ise “ Cami Hayatın içinde, Hayat Caminin İçinde “ konulu konferans verdi. Program sonunda Yakakent’te hizmet yapmış emekli din görevlilerine plaket taktim edildi.