Asmapınar Mahallesi Bayramlaşma ve Kaynaşma Yemeği

İlçemiz Asmapınar Mahallesinde 60 yıldan beri yapılan ve geleneksel hale getirilen “Asmapınar Bayramlaşma ve Kaynaşma Yemeği” düzenlendi.

Düzenlenen programa Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin KIYMA, İlçe Garnizon Komutanı Gürkan DEMİR, AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Sefer TEK, Mahalle Muhtarları, İstanbul’da faaliyet gösteren Yakakent ve çevre ilçe dernek başkanları, İl dışından gelen misafirler, gurbetçiler ve çok sayıda mahalle halkı katıldı.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin KIYMA, düzenlenen bayramlaşma ve kaynaşma yemeğinde kısa bir konuşma yaptı. Başkan KIYMA, “Geleneksel Bayramlaşma ve Kaynaşma yemeği, insanlarımızı bir araya getirip kaynaştırıyor, hoş sohbetler, muhabbetler ediliyor, köyünden uzak kalan insanlarımız birbirleriyle hasret gideriyor. Köyde, birlik ve beraberliğin, kardeşlik duygularının en güzel örnekleri yaşanıyor. Herkes mutlu, sevinçli, heyecanlı görünüyor” dedi.

Belediye Başkanımızın Konuşmasının ardından Yahni, Kavurma, Keşkek ve Meşrubat’ tan oluşan yemekler katılan herkese ikram edildi.